Home

Vloeren

Onderhoud

Vloeren leggen

Contact

Diverse andere houtsoorten
Dit zijn enige niet onder een ander rubriek onder te brengen vloeren. Bijvoorbeeld Bamboe, Kokos en Plexwood:

Bamboe is eigenlijk geen hout, maar gras. Echter door de speciale manier van verwerken zijn ze er in geslaagd een zeer stevig product te vervaardigen met zeer specifieke kenmerken en uitstraling, die voor velerlei toepassingen is te gebruiken. Bamboe is zowel met olie als met lak te beschermen. Bamboe is zowel voorbehandeld als onbehandeld verkrijgbaar.
Verkrijgbaar in blond en gecarameliseerd, maar ook goed met kleurolie te behandelen.

Kokos (Coconut) De vloerdelen zijn niet in grote breedte beschikbaar, omdat de kern van de boom hol is. Het heeft een zeer specifieke uitstraling en is zeer duurzaam in gebruik. Kokos is een houtsoort die niet speciaal gekapt dient te worden, want als de kokosboom niet meer vruchtdragend is sterft de boom af en zal gekapt moeten worden om plaats te maken voor nieuwe bomen. Mooi te beschermen met olie of lak.

Plexwood is een creatief kleurenpallet samengesteld uit verschillende houtsoorten die als multiplex dwars zijn doorgezaagd. Zeer geschikt als vloer, maar ook als meubels zeer creatief toe te passen. Met een goede bescherming van lak, olie met was is het resultaat zeer praktisch in onderhoud.

Terug naar het overzicht

disclaimer | webdesign