Home

Vloeren

Onderhoud

Vloeren leggen

Contact

Eiken massief om vast te verlijmen, Multi Top Floor® om zwevend te leggen
De Eik behoort tot de hardhout soorten. Eiken vloeren zijn er in verschillende soorten:
Europees Eiken en Amerikaans Eiken. Hardheid vanaf 6800.

Eikenbomen groeien langzamer dan b.v. dennenbomen. Dit veroorzaakt een dichtere houtnerfstructuur, waardoor de hardheid van de plank hoger wordt. Beide soorten zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes tot een maximum van 27 cm. Europees Eiken is ook in 35 cm breed te krijgen (2,5 cm dik). Vraag naar de beschikbaarheid.

Eiken is verkrijgbaar in massieve planken en planken die geschikt zijn gemaakt voor het leggen in appartementen met geluidsisolatie. Dit product voeren wij onder de naam Multi Top Floor®. Afhankelijk van uw manier van leggen wordt er een keus gemaakt.

Massieve planken in woonhuizen zonder benedenburen, kan vast verlijmd/genageld worden. Voor appartementen met geluidsisolatie zwevend wordt gekozen voor de Multi Top Floor®.

Verschillen in Europees en Amerikaans Eiken
Europees eiken is wat grijzer van kleur en heeft een zeer variërend knoesten patroon. Amerikaans heeft meer kleurvariatie in de plank zelf.
Verkrijgbaar van zeer rustiek tot volledig geselecteerd (zonder knoesten)
Legadvies voor massief Eiken is volledige vaste verlijming/vernageling.

Voor appartementen is i.v.m. geluidsisolatie alleen zwevend te leggen. Hiervoor voeren wij Eiken in een Multi Top Floor® (MTF) uitvoering. Dit is een samengestelde plank met een Eiken toplaag verlijmd met hoogwaardig Multiplex. Nagenoeg krimpvrij en uitstekend zelf te leggen.

Het behandelen van Eiken
Eiken is zowel met olie als met beits en lak te beschermen. Eiken is bij uitstek geschikt om te kleuren met kleuroliën. Bekende merken die wij voeren zijn Aquamarijn (Corcol) en OSMO
Er zijn vele kleuren beschikbaar.

Bekijk hier de kleuren van Aquamarijn toegepast op Eiken

Door de planken een extra behandeling te geven met loog, beits of een andere basis is er invloed uit te oefenen op het eindresultaat. Laat ons proefplankjes maken zodat u uw keus kunt maken.

Lak is de meest slijtvaste manier van het beschermen van uw vloer. Het is te verkrijgen in 4 uitvoeringen; glansvrij, mat, zijdemat en glans. Voor de lak kan een kleurbeits aangebracht worden.

Met Eiken dient men wel rekening te houden met het feit dat eiken van zichzelf tannine (looizuur) bevat en dit heeft invloed op de uiteindelijke uitstraling van de kleur. Vraag ons naar voorbeelden.

Terug naar het overzicht


disclaimer | webdesign