Home

Vloeren

Onderhoud

Vloeren leggen

Contact

Grenen
De houtsoort grenen komt van naaldbomen. Dit zijn bomen die een vrij snelle groei hebben en al na korte tijd volwassen zijn en gekapt kunnen worden om plaats te maken voor de nieuwe jonge bomen.

Grenen kan bij zeer intensief gebruik makkelijk beschadigen, maar met enige oplettendheid is het een uitstekende woonvloer. Hardheid vanaf 3000.

Grenen is van zichzelf een harshoudende houtsoort. Dit maakt het nog wel eens moeilijk om deze planken met een olie te behandelen. Ons advies is dan ook beits (voor de kleuring) en daarna een mooie lak. Makkelijk in onderhoud en een grote keuze in kleuren.

Grenen behoort tot de blonde houtsoorten met een mooi scala aan nerven en knoesten.

Frans Grenen
Australisch Grenen
Pondarosa Pine
enz.

Grenen is ook verkrijgbaar in diverse soorten oud hout, o.a. gezaagd uit oude balken. Afhankelijk van de beschikbaarheid wel of niet verkrijgbaar. Vraag ons ernaar.

Het behandelen van Grenen
Grenen is bij uitstek geschikt om te kleuren met beits en af te behandelen met een mooie lak.
Het kleurenpallet van onze beitsen bestaat uit 10 kleuren en kleurloos.

Deze tinten van de beits zijn van kleurintensiteit te variëren door de manier van aanbrengen. Met alleen een kwast wordt de kleur intensiever; De beits navegen met doek geeft een lichter effect. Wij kunnen een proefplankje maken voor het gewenste resultaat.

Lak is de meest slijtvaste manier van het beschermen van uw vloer. Het is te verkrijgen in 4 uitvoeringen; glansvrij, mat, zijdemat en glans

Grenen kan ook behandeld worden met olie, maar dit heeft enkele consequenties.
Grenen heeft van zichzelf een zeer open houtstructuur en bevat veel hars, waar de olie wel makkelijk intrekt, maar zich niet makkelijk hecht. Met olie kan een grenen vloer vlekgevoeliger zijn. Olie is een ademende beschermlaag, waardoor de grenen planken ook meer kunnen uitzetten en krimpen.

Terug naar het overzichtdisclaimer | webdesign