Home

Vloeren

Onderhoud

Vloeren leggen

Contact

Onderhoud van uw OSMO vloer - Blank of met decorwas afgewerkte vloeren

Schoonmaken
Stofzuigen en “dweilen” met mop of spons, vochtig, niet te nat. Het beste gebruikt u de Blue Dolphin ontvetter of een neutrale reiniger.
Agressieve vlekken die bij een vorige handeling niet zijn weggaan kunt u verwijderen door met OSMO color Onderhoudswas op een doek of polijstkussentje de plek af te wrijven.

Verzorging
Plekken met zichtbare slijtage (doffe schrale plekken) plaatselijk dun inwrijven met OSMO color Onderhoudswas. Al naar gelang de gebruiksintensiteit 2 tot 4 x per jaar de loopzones schoonmaken en dun inwrijven met OSMO color Onderhoudswas (droogtijd 15 min.).

Tips en algemene informatie
OSMO Color Onderhoudswas bevat naast de natuurlijke plantaardige wassen nog schuurmiddelen en een sneldrogend oplosmiddel. Ca. 15 minuten na behandeling kan de vloer weer betreden worden.
Bij ingekleurde vloeren dient extra aandacht aan de verzorging gegeven te worden. Te allen tijde dient vermeden te worden dat de pigmenten van het hout wegslijten ten gevolge van verwaarloosd onderhoud.
Onder meubelstukken die vaak verschoven worden viltjes aanbrengen tegen het krassen.
Goede buitenmatten zijn voor uzelf een uitkomst. Hoe meer vuil er buiten blijft hoe minder slijtage er optreed aan uw vloer.

Bovengenoemde informatie is een gemiddelde richtlijn. U blijft zelf verantwoordelijk om deze richtlijnen zoveel mogelijk af te stemmen op uw eigen gebruikssituatie.

Terug naar onderhoud

disclaimer | webdesign